Pražští radní schválili nákup aut pro městskou policii

Praha - Městská policie by podle záměru pražských radních měla v průběhu následujících let dostat 200 automobilů, 16 aut by dostal i magistrát. Zakázka na nákup aut dosahuje výše 87,5 milionu korun bez DPH. Soutěžit se bude prostřednictvím elektronické aukce, vyplývá to z úterního usnesení rady. Problematickou zakázku už jednou odmítli pražští zastupitelé, podruhé byla z programu jednání stažena. Na stůl ji znovu dostanou v září.

Vozový park městské policie je podle vedení Prahy i strážníků zastaralý. Poslední obměny se podle ředitele Eduarda Šustera dočkal v roce 2008 a 2009. Zadávací řízení na nákup aut začalo už před třemi lety, zakázku ale zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Městská policie by podle schváleného materiálu měla dostat 200 vozidel, magistrátu bude sloužit zbylých 16. Zastupitelé ovšem nedávno stejnou zakázku odmítli. Vadilo jim, že v rámci tendru by Praha nakupovala nejen auta pro strážníky, ale i pro magistrát a žádali ucelenou koncepci. Původně mělo být vozů pro městskou policii o čtvrtinu méně, zakázka byla ale pouze dvouletá.

Podle nynějšího záměru by měli strážníci dostat v příštím roce prvních 60 aut. Kromě osobních aut, půjde i o pick-upy a několik minibusů. S dodavatelem bude uzavřena rámcová smlouva. Městská policie letos Praze vrátila nepotřebnou techniku, například terénní vozy hummer a vznášedlo.

Vydáno pod