Příjezdová cesta na Klínovec je zavřená, vyveze vás lanovka

Klínovec - Jediná příjezdová cesta na nejvyšší vrchol Krušných hor je ode dneška uzavřena. Boží Dar po dvou letech dokončuje opravu silnice, kterou má v pronájmu od Karlovarského kraje. Ten ji kvůli obavám ze zavedení poplatku zatím odmítá na město převést.

Téměř dvoukilometrová silnice na Klínovec bude zavřená nejméně pět dní. Protože jde o jedinou příjezdovou cestu, turistům tak nezbývá než nahoru jít pěšky nebo vyjet lanovkou. „Nákladní vozy musí dlouhou cestu couvat, takže jsme se rozhodli pro úplnou uzavírku, abychom zachovali bezpečnost,“ uvedl Marcel Petr, vedoucí stavby, MÚ Boží Dar. „Lanovka je v provozu každý den kromě pondělí od 10 do 16 hodin, takže turisté nás můžou využít,“ Petr Šolc, provozovatel lanovky Jáchymov, Klínovec.

„My bychom potřebovali, aby komunikace byla vyjmuta ze sítě krajských silnic, tak aby se z ní mohla stát obslužná komunikace a aby se mohla zejména v zimním období regulovat doprava,“ uvedl Jan Horník (nez.), starosta Božího Daru. „V dalším období by to mohlo znamenat mimo jiné třeba i uzavření vjezdu a zpoplatnění tohoto vjezdu na Klínovec,“ uvedl Petr Navrátil (ČSSD), náměstek hejtmana pro dopravu, Karlovarský kraj. Jakékoliv zpoplatnění ale radnice odmítá. Platit se nadále má jen za parkovací místa v zimním období.

Boží Dar dokončuje opravy příjezdové cesty na Klínovec (zdroj: ČT24)