Při zateplování paneláků v Oloví se uplácelo, tvrdí policie

Oloví (Sokolovsko) – Z uplácení a přijímání úplatků obvinili kriminalisté čtveřici mužů, kteří měli manipulovat veřejnou zakázku na zateplení panelových domů v Oloví na Sokolovsku. Mezi obviněnými je i starosta, spolu s ním zástupce bytové společnosti a další dva muži, zřejmě podnikatelé ze stavebnictví. Podle policistů vybrané firmy získaly lukrativní zakázku za 40 milionů korun, úplatky se pohybovaly v řádu milionů.

Údajným úplatkářstvím v Oloví se policie zabývá už rok. Po sérii kontrol a prohlídek na radnici i v sídle městské bytové společnosti obvinili čtyři muže včetně starosty. „Kriminalisté podezřívají obviněné osoby z přijetí úplatku, ke kterému mohlo dojít v případě veřejné zakázky zateplování bytových domů v Oloví,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Čtveřici stíhá policie pro přijetí úplatku nebo uplácení.

Obviněný starosta však odmítl, že by měl s údajným manipulováním zakázky na zateplení paneláků ze 60. let něco společného. „Nedělal jsem výběrové řízení sám,“ poukázal. Dodal, že se zateplováním jsou jenom potíže a projekt má již dvouleté zpoždění: „Kdybych věděl, co všechno to obnáší, tak tady strávím čtyři roky a do ničeho nepíchnu.“

Policie se při vyšetřování zajímala i o další projekty města. Nevylučuje proto, že se počet obviněných ještě rozroste.

Antonín Bruštík o kauze Oloví (zdroj: ČT24)