Vltava vyplavila torzo lidského těla

Praha - U Barrandovského mostu byl na smíchovské straně Vltavy nalezen lidský trup. Už včera se přitom nedaleko řeky našla část dolní končetiny. Jestli obě části těla patřily stejnému člověku, zatím není jasné.

K Barrandovskému mostu po ohlášení nálezu vyrazili služební lékař, kriminalisté i detektivové, kteří nález zajišťují a ohledávají místo činu. Zatím tak není možné potvrdit, jestli dnešní nález souvisí se středečním nálezem části lidské nohy u nedalekého veslařského klubu. 

Nohu našel ve středu odpoledne trenér Veslařského klubu Smíchov, který zde koučoval své svěřence. Podle nálezce byl na noze patrný čistý řez pod kolenem. „Podle propracovaných svalů bych tipoval, že to byl chlap,“ řekl.

Podobný případ se v Praze stal naposledy před dvěma lety. V Kunratickém potoce nedaleko Jižní spojky se na počátku prosince 2011 našly dvě lidské ruce. Na Štědrý den byl v lesoparku v Praze na Krejcárku nalezen černý igelitový pytel obsahující torzo ženského těla, které náleželo k rukám. V lednu následujícího roku objevili bezdomovci v Karlíně i hlavu mrtvé ženy a letos v dubnu policie ve sklípku bývalé zahradní chatky v Hloubětíně našla i ženiny nohy. Dosud neznámé ženě bylo kolem 50 let a měřila 172 centimetrů. Podle typu zubní náhrady pocházela zřejmě ze Slovenska nebo jiné země na východ od Česka.