Ve Velkém Meziříčí je rozkopaná silnice, není to dobrá objížďka dálnice D1

Velké Meziříčí (Jihlavsko) – Stavba vodovodu a kanalizace ve Velkém Meziříčí může být skrytou hrozbou pro dopravu na Vysočině. Výrazně omezen je kvůli ní provoz na silnici II/602, která vede souběžně s dálnicí D1. Při jakémkoli problému na dálnici proto hrozí, že se provoz přelije do města – a kvůli omezení zkolabuje.

Práce na kanalizaci a vodovodu začala v Meziříčské ulici Karlov, tj. staré brněnské silnici II/602. Uzavřen je jeden jízdní pruh, kyvadlově se proto jezdí tím zbylým, provoz řídí semafory. Kvůli omezení provozu na hlavní silnici hrozí, že se celé Velké Meziříčí ucpe. I když kolem vede dálnice, stará silnice je frekventovaná, využívají ji například řidiči, kterým se nechce platit mýtné. Již kvůli nim hrozí městu dopravní komplikace, kolaps může nastat v případě, že se něco stane na dálnici a další řidiči se ji pokusí objet městem.

Policie je dokonce připravena řidičům ve sjízdění z dálnice D1 bránit – nákladním tak jako dosud, nově i osobním. „Nebudeme ani osobní auta z dálnice pouštět  , budeme se pro ně snažit připravit jiné objízdné trasy,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Práce na silnici II/602, resp. ulici Karlov, ve Velkém Meziříčí jsou naplánovány do 16. listopadu. Meziříčská radnice povolila postupné práce vždy v 50metrovém úseku, dělníci se tak postupně budou posouvat.

Částečná uzavírka silnice ve Velkém Meziříčí je pro řidiče ochutnávkou pro příští rok. Tehdy by chtěl Kraj Vysočina začít vytíženou komunikaci rekonstruovat.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)