Zloději ukradli patnáctitunový bagr za tři miliony korun

Veselí nad Lužnicí – Na Táborsku se ztratil pásový bagr v ceně tří milionů korun. Odcizil ho zřejmě neznámý zloděj. Stroj je podle majitele jediným svého druhu v Česku a ve Veselí nad Lužnicí pracoval na výstavbě železničního koridoru. Krádež se nejspíš uskutečnila na objednávku.

Stroj značky Wacker Neuson typu 14503 byl navíc starý teprve rok. Bagr má žlutou barvu a dvoumetrovou svahovou lžíci, jeho hmotnost činí patnáct tun.

V provozu byl naposledy v pátek do šesti hodin do večera. Ukraden byl tedy zřejmě v podvečer, majitel oznámil policii krádež dnes v půl osmé ráno. „Vzhledem k výjimečnosti stroje předpokládáme, že se jednalo o odcizení na objednávku,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Pachatelé museli bagr naložit na velký podvalník a z místa odvézt. Policisté si myslí, že kradený bagr zamíří ke kupci do zahraničí. „V Česku by byl takový stroj relativně snadno dohledatelný,“ uvedl Bajcura. Policisté žádají případné svědky, kteří by k události mohli přinést konkrétnější informace, aby se ozvali na linku 158.