Z ubití bezdomovce v Brně podezírá policie tři mladíky – i šestnáctiletého

Brno – Po vraždě bezdomovce v Denisových sadech v centru Brna vypátrali kriminalisté trojici mladíků, kterou podezírají z jejího spáchání. Dva podezřelí jsou dvacetiletý, třetí pouze šestnáctiletý. Podle policistů svou oběť ubili, žádný důvod k tomu neměli.

Mrtvého šedesátiletého bezdomovce našli policisté v Denisových sadech minulé pondělí. Zemřel kvůli poranění hlavy, poškození mnoha orgánů, utrpěl také zlomeniny. Od počátku policie předpokládala, že byl zavražděn.

Po týdnu pátrání nalezli kriminalisté trojici mladíků, která podle nich vraždu spáchala. Kriminalisté popsali, že útočníci do bezdomovce kopali a bili ho pěstmi. „Asi tam mezi trojicí vzniklo něco jako davová psychóza typu, že když si kopl jeden mladík, tak ostatní dva měli pocit, že se musí připojit,“ řekl vedoucí jihomoravské kriminální policie Antonín Hrdlička. V kopání podle vyšetřovatelů mladíci pokračovali, i když jejich oběť již ležela na zemi. Žádný důvod útoku přitom policisté nenašli. „Ubili jej ze zábavy. I na soudním lékařství byli lékaři při pitvě překvapeni tím, jak brutální zranění oběť utrpěla,“ přiblížil krajský policejní ředitel Leoš Tržil.

Pokud policisté vinu mladých mužů prokážou u soudu, mohou padnout i výjimečné tresty. V případě dvacetiletých mužů by šlo až o doživotní vězení, u nezletilého mladíka o desetiletý trest.