Plánované zařízení pro seniory vyvolává zájem i rozpaky

Tábor - Lůžkové zařízení pro seniory s Alzheimerovou chorobou chce v zámku ve Stádleci na Táborsku už od února provozovat českobudějovická společnost Dream Light. Její záměr vyvolal obrovský zájem o nová pracovní místa, ale i velké rozpaky. Společnost totiž objekty, ve kterých by mělo zařízení být, ještě nevlastní. A není ani v jihočeském registru poskytovatelů sociálních služeb.

Stádlecký zámek původně patřil vynálezci Františku Křižíkovi. O jeho prodeji současný vlastník s firmou Dream Light už několik měsíců jedná, zatím bez výsledku. „Majitelé jsou ochotni nemovitost prodat jako celek, ale ne za každou cenu,“ vysvětluje správce zámku Jiří Hemer. „My asi nebudeme kupovat nemovitost jako takovou, jedná se o převod společnosti,“ naznačuje Dagmar Pánková z firmy Dream Light, s.r.o.

Do proměny dvacet let opuštěného zámku na lůžkové zařízení pro klienty s Alzheimerovou nemocí chce společnost investovat přes sto milionů korun. „Část peněz jde ze soukromých zdrojů, také nám vyšla vstříc zahraniční banka. Investování je tak zajištěno,“ ujišťuje Dagmar Pánková. „My bychom velmi uvítali, kdyby ten areál konečně ožil,“ netají se svým stanoviskem starosta obce Milan Kelich.  

Nabídka nových pracovních míst vyvolala velký zájem. Desítky lidí se o nová pracovní místa ucházely nejen na táborském úřadu práce, ale telefonovaly a přinášely životopisy i přímo do Stádlece.

Společnost Dream Light musí během pěti měsíců převzít a přebudovat zámek, vyškolit zaměstnance, zaregistrovat se mezi poskytovatele sociálních služeb a také uzavřít smlouvy se zdravotními pojišťovnami. První klienty chce totiž přijmout nejpozději příští rok v březnu.

Ožije konečně zámek ve Stádleci? (zdroj: ČT24)