Další výluka metra bude dvojnásobná, postihne jih Prahy

Praha – Hned dva víkendy bez metra čekají jižní část Prahy. Na lince C nebudou od 1. do 3. a od 8. do 10. listopadu jezdit vlaky mezi stanicemi Kačerov a Háje. V oba pátky bude metro jezdit zhruba do půl sedmé večer, poslední spoj z Hájí do centra vyjede v 18:57, ze stanice Muzeum ve směru Háje v 18:36.

V průběhu dvou víkendových výluk pražského metra opraví dopravní podnik dvě výhybky u konečné stanice Háje. „Kromě výměny samotných výhybek bude nyní provedena i sanace štěrkového lože, oprava izolace a odvodnění,“ upozornil generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.

Cestující zatím budou přestupovat do náhradních autobusů X-C se zastávkami Kačerov, Roztyly, Dědinova, Chodov, Jarníkova, Na Jelenách, U Dálnice, Opatov, Bachova, Mikulova, Hněvkovského, Modrá škola, Háje, Horčičkova a Jižní Město. Jako náhradu metra bude možné využít také linku 170 z Budějovické, na které dopravní podnik garantuje výhradně bezbariérové vozy, a také autobusy 135 a 213.

Ani listopadovým párem výluk však podobná omezení provozu pražského metra – ještě donedávna neslýchaná – neskončí. Jenom na trati C je 21 výhybek ve štěrkovém loži, které dopravní podnik postupně vymění. Zatím tak ale učinil pouze u dvou výhybek na I. P. Pavlova a dalších dvou na Kačerově. Po výměně hájských výhybek tak bude zbývat ještě dalších jedenáct.

Vydáno pod