V pražské ČKD hořela chladicí věž

Praha - V průmyslovém areálu ČKD v Praze hořel velkokapacitní zásobník, podle hasičů zřejmě chladicí věž. K požáru vyjížděli hasiči už ve čtvrtek před 23:00, dnes ráno ještě oheň dohašovali. Množství škodlivin ve vzduchu v okolí podle měření nepřesáhlo povolené limity. Výše škod a příčiny požáru jsou zatím neznámé.

Do areálu v Kolbenově ulici postupně dorazilo zhruba pět desítek hasičů. „Jedná se o požár velkokapacitního zásobníku, pravděpodobně chladicí věže,“ sdělila mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. „V areálu se nenachází funkční hydrantová síť, hasíme tedy pomocí dopravního vedení od cisteren,“ doplnila. Kolem 00:30 už hasiči objekt rozebírali a dohašovali.

Z ČKD se stává tržnice.
Zdroj: ČT24

Velitel zásahu hasičů vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu. Stupně jsou celkem čtyři, při nejvážnějších situacích se vyhlašuje čtvrtý. Na místo vyrazili i chemici, aby ověřili míru nebezpečných látek, které se mohly při požáru dostat do vzduchu. „Nenaměřili ale v ovzduší množství škodlivin, které by přesahovalo hygienické normy,“ uvedla mluvčí hasičů.