Masakr ze žárlivosti? Vrah v Raškovicích měl prý s dívkou vztah

Raškovice – Kriminalisté dále vyšetřují včerejší vraždu důchodce a jeho vnučky v Raškovicích na Frýdecko-Místecku. Motiv vraha stále není jasný, spekuluje se ale o jeho vztahu se zavražděnou dívkou, s níž měl mít milenecký poměr. Třetí postřelenou osobu převezli záchranáři do ostravské fakultní nemocnice, kde bojuje o život.

Po řádění vraha zůstaly dvě oběti na životech. Kromě sedmnáctileté dívky Denisy byl zastřelen i její třiasedmdesátiletý dědeček. Vážná zranění utrpěla i babička Denisy, která je stále v nemocnici. „Žena je dál v kritickém stavu. Utrpěla vícečetná střelná poranění. Je v péči lékařů anesteziologicko-resuscitační kliniky,“ uvedl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. 

Střelec nebyl podle místních obyvatel obce. Jednalo se pravděpodobně o učitele angličtiny zavražděné Denisy, který měl mít s dívkou poměr. „Slyšela jsem, že si našla jiného. Tohoto už nechtěla. Tak se asi přijel pomstít,“ míní jedna obyvatelka.  

Střelba v Raškovicích
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK

Podle místních byl střelec vyzbrojen třemi legálně drženými střelnými zbraněmi. Do domu navíc prý vstoupil v neprůstřelné vestě. Ozbrojeného pachatele policisté dohnali asi kilometr od obce. Ještě předtím se prý pokusil spáchat sebevraždu.  

Okolí místa činu policisté hlídají ještě dnes. Kontrolují projíždějící vozy. Některé na místo nepouštějí vůbec. Kolem domu, kde se tragédie odehrála, se už procházet smí. Natáčení a fotografování je ale zakázáno. Policie zatím podrobnější informace nepodala. K případu se vyjádří až zítra na tiskové konferenci.

Telefonát Marty Pilařové ke vraždě v Raškovicích (zdroj: ČT24)