Nehody částečně uzavřely silnice R7 a R35

Třebusice/Jeřmanice – Nehoda osobního automobilu s nákladním uzavřela silnici R7 na 14. kilometru u obce Třebusice ve směru na Prahu. Nehodu nepřežila řidička osobního auta, její spolujezdec utrpěl těžké zranění. Silnice je ve směru na Slaný uzavřená, provoz by měl být obnoven po 23:00. Hromadná nehoda 11 automobilů pro změnu uzavřela silnici R35 z Liberce na Turnov. Auta havarovala u Rádelského Mlýna před sjezdem na Jablonec. Jedna žena byla lehce zraněna.

Nehoda na silnici R7 se stala krátce před 18:30. „Příčinu stále zjišťujeme. Těžce zraněný muž byl převezen do střešovické nemocnice,“ sdělila mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová. Policisté odklánějí dopravu na 9. kilometru silnice, zpátky na R7 se řidiči mohou vrátit na 18. kilometru.

Silnici R35 z Liberce na Turnov uzavřela hromadná nehoda 

Hromadná nehoda 11 automobilů uzavřela silnici R35 z Liberce na Turnov. Auta havarovala u Rádelského Mlýna před sjezdem na Jablonec. Jedna žena byla lehce zraněna, po ošetření ji záchranáři ponechali na místě, uvedla mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová. Po 20:00 byl provoz plně obnoven.

„Nehoda byla na operační středisko hlášena v 17:20,“ řekl mluvčí policie Petr Kmínek. „Podle prvních informací byl zřejmě příčinou nehody předmět ležící na vozovce, snad pneumatika,“ dodal. Podle hasičů ohlašovatel uváděl, že se srazilo sedm osobních aut, nakonec jich ale bylo deset a navíc i jedno nákladní. Na místo vyjely tři jednotky hasičů. „Situaci zkomplikovala další nehoda, která ucpala objízdnou trasu, kamion tam zapadl do příkopu,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.