Sněžení vystřídalo namrzající mlhy – na silnicích opatrně

Ústí nad Labem / Brno – Před polednem začal na jižní Moravě padat sníh. Vydatné sněžení očekávají meteorologové v příštích dnech, zatím sněží jen slabě, řidičům přesto může způsobit nepříjemnosti. V Česku se nadále drží mlhy, které však už na silnice nenamrzají. Namrzlé mlhy ohrožovaly řidiče ráno, nejvíce v okolí velkých řek.

V Jihomoravském kraji začalo sněžit. Zejména na Blanensku a Znojemsku a ve vyšších polohách vyzývají silničáři ke zvýšené opatrnosti, ačkoli jsou vozovky podle nich vesměs holé a mokré. Sněžení na jižní Moravě ale možná neustane několik dnů, do večera má padat sníh nebo déšť ze sněhem, v příštích dnech hrozí tvorba sněhových jazyků.

Kromě sněžení komplikují dopravu mlhy. Řidiči se s ní musí potýkat napříč Českem, například na Vysočině na některých úsecích dálnice D1. Ráno byly mlhy obzvlášť nebezpečné, protože namrzaly.

Před námrazou varovali silničáři například v Ústeckém kraji, kde se stala hromadná nehoda mezi Teplicemi a Děčínem. V Přestanově na Ústecku havarovalo hned pět osobních aut, dvě z nich skončila mimo vozovku. Havárie se obešla bez zranění.