Policie na Floře žádnou bombu nenašla, provoz se vrací k normálu

Praha – Policie odpoledne evakuovala stovky lidí z pražského nákupního centra Flora, vedlejšího hotelu a další budovy v Přemyslovské ulici. Anonym nahlásil, že v místě uložil bombu, v žádné z budov se ale nenašla. Kvůli výhrůžce na Floře nezastavovalo metro, tramvaje ani autobusy a v okolních ulicích byla omezena doprava. Podle webu pražského dopravního podniku byl provoz MHD obnoven v 16:05.

„Asi pět minut před třináctou hodinou oznámila zaměstnankyně firmy sídlící na Vinohradské ulici, že společnost obdržela SMS zprávu, ve které stojí, že v jejích dvou budovách je umístěný nástražný výbušný systém,“ popsala policejní mluvčí Jana Rösslerová. Jméno společnosti upřesnit nechtěla.

„V současné chvíli se bude vracet provoz nákupního centra, kancelářské budovy a hotelu do normálního provozu, stejně jako provoz městské hromadné a automobilové dopravy v místě prohlídek,“ uvedla mluvčí krátce po 16:00.

Policisté kvůli výhrůžce dočasně uzavřeli pro auta Jičínskou ulici v obou směrech a ve Vinohradské ulici řídili dopravu. Tramvaje a autobusy zastávku Flora jen projížděly a stanice metra A byla uzavřena. Městská hromadná doprava byla na Floře obnovena kolem 16. hodiny, vyplývá z webu DPP.