Na D1 hořelo auto, uzavřelo poslední rozkopaný úsek

Divišov (Benešovsko) – Na jediné části dálnice D1, kde se ještě pracuje, hořelo osobní auto. Kvůli požáru byl uzavřen úsek Šternov – Psáře ve směru na Brno. Uzavírka skončila zhruba po hodině, další půl hodiny byl ještě neprůjezdný jeden pruh.

Osobní auto na D1 vzplálo po čtvrté odpoledne, když právě projíždělo zúženým místem, kde stále ještě probíhají práce na modernizaci dálnice. „Je to někde před čerpací stanicí, mělo tam dojít k požáru osobního vozidla BMW,“ přiblížil policejní mluvčí Pavel Truxa. Na místo přijeli hasiči, než se podařilo hořící vůz uhasit, byla dálnice uzavřena.

Kolem páté se podařilo zprůjezdnit jeden pruh, o půl hodiny později už se na Brno jezdilo oběma pruhy. Začala se také rozjíždět kolona, která se vytvořila u místa požáru (na 44. kilometru) a dosahovala až na 39. kilometr.

Kvůli opravě se mezi Šternovem a Psáři jezdí v každém směru ve zúžených jízdních pruzích, rychlost je snížena na 80 km/h. Je to jediný ze čtyř úseků, na kterém letos začala modernizace D1 a na kterém se ještě pracuje. Ministerstvo dopravy stavební firmě dalo výjimku téměř až do Vánoc, protože dělníci během úprav dělícího pásu nečekaně narazili na staré potrubí, jež museli odstranit. Jejich práce se tak zdržela.