Na Bouřňáku by se nelyžovalo, i kdyby byl sníh, vrcholí spor o nájemné

Mikulov (Teplicko) – V Krušných horách jsou jenom zbytky sněhu, a tak se ve většině středisek nelyžuje a vleky stojí. Na Bouřňáku by se ale nic nezměnilo, i kdyby sněhu byly dva metry – sjezdovky jsou totiž zatarasené. Vlastník pozemků na vrcholu Bouřňáku tvrdí, že mu provozovatel sjezdovek dluží peníze, a tak mu další používání zakázal.

Balíky sena leží na trase vleků i silnicích na vrcholu Bouřňáku. Podle ředitele Sportcentra Bouřňák Pavla Tetřeva je tam kvůli nevyřešeným sporům umístila společnost Skimmer, které patří pozemky a také zavřený vrcholový hotel. „Firma Skimmer dospěla k názoru, že jí nebyl zaplacen nájem z loňského roku a má nárok na to, abychom zde neprovozovali svoji činnost,“ uvedl Pavel Tetřev. Spor znemožnil i zasněžování sjezdovek, vodovodní i elektrické vedení je totiž také na firemních pozemcích.

Zablokováním vrcholu Bouřňáku pouze vrcholí dlouhodobý spor o nájemné. To považuje nájemce za příliš vysoké, ředitel lyžařského areálu uvedl, že nájemné v posledních třech letech činilo v průměru milion korun ročně. Tolik ovšem lyžařské středisko sotva vydělá za celou sezonu. „To, co vygenerují za zimu, tak místo aby dávali zpět do modernizace střediska, musí pokrývat tyto výše nájmů,“ řekl Pavel Tetřev. Vedení firmy Skimmer se nepodařilo zastihnout, členka představenstva Iveta Boudišová nezvedala telefon, doma ani v hotelu, který provozuje v Novém Městě, nebyla.

Provozovatel vleků chce s firmou, které patří tyto pozemky, najít smírné řešení. Pokud se to nepodaří, chce se sporem zamířit k soudu.

Petr Baraňák o sporu o provoz na Bouřňáku (zdroj: ČT24)