Policejní pronásledování v Plzni skončilo smrtí ženy

Plzeň – Mrtvá žena a čtyři zranění lidé – takovou bilanci má policejní honička v Plzni. Pronásledování auta, které ujelo od pumpy bez placení, skončilo havárií tří aut ve Vejprnické ulici na okraji čtvrti Skvrňany. Západní výpadovka z města byla kvůli nehodě uzavřena.

Policisté vyrazili za felicií, jejíž řidič odjel bez zaplacení od benzinové pumpy. Podle svědka také najížděl na obsluhu čerpací stanice. Několik policejních aut potom ujíždějící vůz pronásledovalo až do Vejprnické ulice. „V době, kdy vozidlo ujíždělo směrem z Plzně na Vejprnice, došlo k nehodě, při které se střetlo s vozidlem Peugeot 306,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Řidič felicie podle ní nezvládl řízení, auto dostalo smyk a vjelo do protisměru. Od peugeotu se odrazilo a narazilo do policejního vozu. Nešlo však o účastníka honičky. „Provádělo běžnou službu, dokonce mimo komunikaci,“ upřesnila Jiroušková průběh nehody.

Nejvážnější následky měla havárie pro posádku ujíždějícího vozu – čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně zemřela, dvaatřicetiletý řidič utrpěl zranění. Ve druhém osobním autě utrpěli zranění dva lidé, zraněn je také jeden policista. „Jeden z nich byl převezen na urgentní oddělení, ostatní na běžné oddělení nemocnice. Zraněný policista utrpěl méně závažné zranění,“ shrnula mluvčí plzeňské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Kvůli smrtelné havárii policisté byla výpadovka na Vejprnice a Nýřany asi čtyři hodiny uzavřena. Policie odkláněla dopravu ve Vejprnicích a Skvrňanech na jiné silnice.