Řidič, který ujížděl v Plzni od pumpy, je ve vážném stavu

Plzeň – Policisté zatím kvůli vážným zraněním nevyslechli, a tedy ani neobvinili dvaatřicetiletého řidiče, který v sobotu odpoledne ujel v Plzni od pumpy bez placení a zavinil nehodu tří vozidel. Při ní zahynula jeho čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně a kromě řidiče byli zraněni další tři lidé včetně jednoho policisty. Vážně zraněna je i žena z protijedoucího vozu.

„Policejní komisař už zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a usmrcení z nedbalosti. Výslech řidiče zatím nebyl proveden s ohledem na jeho zdravotní stav,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Zatím také není jasné, zda byl řidič pod vlivem alkoholu nebo drog.

Řidič vozu Škoda Felicia natankoval za 900 korun u benzinové pumpy na okraji Plzně v Křimicích, nezaplatil a ujížděl velkou rychlostí do centra města a poté přes Skvrňany směrem na Vejprnice. Na konci Vejprnické ulice těsně za Plzní dostal smyk a vjel do protisměru, kde se srazil s peugeotem, v němž zranil dva lidi. Následně se auto odrazilo a narazilo do vozu policejní hlídky, který zde měřil rychlost. 

Žena z ujíždějící felicie, která seděla nepřipoutaná za řidičem, vylétla z auta a narazila hlavou do zrcátka policejního auta. Na místě zemřela.

Záchranná služba z místa odvezla čtyři zraněné. „Policista byl ošetřený na chirurgii bývalé vojenské nemocnice a byl propuštěný do domácího léčení. Viník nehody byl převezen na urgentní příjem a je na lůžkovém oddělení anesteziologicko-resuscitační kliniky. Má vážná poranění hrudníku a plic. Vývoj stavu se nedá předpokládat,“ řekla administrátorka Fakultní nemocnice v Plzni Jana Kadlečková. Další dva lidi z protijedoucího peugeotu ošetřili lékaři na úrazové ambulanci. Muž leží na standardním oddělení chirurgie, kde je na pozorování, a měl by být mimo ohrožení života. „Žena byla kvůli podezření na zranění páteře předána na neurochirurgii, kde ji operovali. Její stav je nyní stabilizovaný,“ dodala Kadlečková.