Beroun, Kladno ani Boleslav – vlaky z Prahy si po neděli odpočinou

Praha – Rozsáhlé výluky na tratích v Praze a okolí naplánovala Správa železniční dopravní cesty. Vlaky nedojedou z hlavního, resp. Masarykova nádraží do Kladna ani Mladé Boleslavi, pokračovat bude také dílčí omezení regionálních vlaků do Berouna.

Dvě frekventované jednokolejné trati spojující Prahu s oběma středočeskými statutárními městy postihnou v příštím týdnu výluky, které zdůvodnila SŽDC údržbou okolí kolejí. Od pondělí do středy nebudou jezdit vlaky z pražského Masarykova nádraží na Kladno. Výluka bude přímo v Praze, proto České dráhy nezavedou standardní náhradní autobusovou dopravu. Cestující budou muset dojet metrem či tramvají od Masarykova k dejvickému nádraží, kde budou vlaky začínat. Výluka nebude celodenní, začne vždy po osmé ráno a skončí před druhou odpoledne.

V úterý a ve středu nedojedou vlaky z Prahy ani do Mladé Boleslavi. Cestující budou v Chotětově přestupovat do autobusů, zpět na koleje se vrátí na boleslavském hlavním nádraží. Některé autobusy pojedou až na autobusové nádraží. Ani tato výluka nebude celodenní, podobně jako na kladenské trati se bude i u Mladé Boleslavi pracovat zhruba mezi osmou ráno a druhou odpoledne.

Pokračovat bude také částečná výluka na hlavním tahu z Prahy do Plzně mezi Karlštejnem a Berounem. Bude se týkat pouze osobních vlaků a pouze poloviny spojů. Vlaky, které odjíždějí z Prahy vždy 20 minut po celé hodině od 8:20 do 14:20, a z Berouna dvanáct minut před celou od 8:48 do 14:48 budou končit, resp. začínat v Karlštejně. Spoje, které jedou z Prahy deset minut před celou a z Berouna osmnáct minut po celé, však pojedou v celé trase a poslouží i jako náhrada odřeknutých vlaků.