Tři mrtví při jedné nehodě, pět od rána – nový rok má tragický rekord

Jindřichův Hradec – Tři lidé v jednom autě zahynuli při nehodě u obce Pleše na Jindřichohradecku. Vozidlo vylétlo ze silnice, okolnosti policisté zjišťují. Protože od rána zahynuli při nehodách i další dva lidé, vznikl tragický rekord letošního roku – od začátku ledna na českých silnicích dosud zemřeli nanejvýš tři lidé během jednoho dne.

Obzvlášť tragická nehoda, při které naráz zahynulo více lidí než za průměrný den, se stala po šesté večer na silnici I/23 u obce Pleše na Jindřichohradecku. Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera se superb, kterým oběti nehody cestovaly, z neznámých důvodů dostal mimo vozovku a narazil do stromu. Příčinu policie zatím nezná.

Další dvě tragické nehody se dnes staly na jižní Moravě. Ve Strážnici na Hodonínsku zemřel v podvečer řidič auta, které rovněž vyjelo ze silnice a narazilo do stromu. „Muž utrpěl velmi těžká zranění, zemřel na místě,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Ráno zemřel řidič osobního auta u Čebína na Brněnsku, když se srazil s dodávkou. Muž zůstal ve svém peugeotu po kolizi zaklíněný. Hasiči jej sice vyprostili ještě živého, ale zemřel při nakládání do vrtulníku záchranné služby.

S pěti mrtvými během jednoho dne ustavil 14. leden prozatímní rekord letošního roku. Dosud během jednoho dne zemřeli na silnicích nanejvýš tři lidé, stalo se tak 3. a 12. ledna. Nejčastěji se ale prozatím ve statistikách smrtelných nehod skví milosrdná nula.