Firmou Albixon na Berounsku otřásl výbuch, jeden mrtvý

Osov (Berounsko) - Při výbuchu v areálu firmy Albixon v Osově na Berounsku zemřel dopoledne třiačtyřicetiletý muž, který na místě podlehl těžkým zraněním. Jednačtyřicetiletá žena byla při explozi zraněna těžce a další muž utrpěl lehké zranění. Podle policie vybuchl doručený balíček. Co v něm bylo a proč vybuchl, policisté zatím nevědí.

O explozi v areálu osovského výrobce bazénů se dozvěděli hasiči v půl jedenácté dopoledne, uvedla jejich mluvčí Lenka Kostková. Vybuchl balíček, který si – poté, co den ležel na recepci – vyzvedl jeho adresát. Sám zahynul, zemřel ještě před příjezdem záchranářů. Pro jeho zraněnou kolegyni pak přiletěl vrtulník.

Na místě zasahoval i vrtulník, stav zraněné ženy je vážný

Těžce zraněná žena podle mluvčí záchranářů utrpěla mnohočetné poranění břicha, hrudníku, nohou a popáleniny v obličeji. „Její stav byl vážný a zasahující lékař musel zahájit léčbu se zajištěním základních životních funkcí. Pacientka byla vrtulníkem letecké záchranné služby přepravena do Fakultní nemocnice v Motole,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Vojtová. V motolské nemocnici ženu přijali na anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

Lucie Rosí o výbuchu v Osově (zdroj: ČT24)

Záchranáři ošetřili také mladého muže, který si stěžoval na zalehlé uši. Po kontrole zdravotního stavu ho ponechali na místě. Podle informací záchranářů na místě zasahoval vrtulník a dva sanitní vozy.

Po záchranářích a hasičích, kteří se postarali o zraněnou ženu a z poškozené budovy evakuovali zaměstnance, již převzali hlavní roli policisté. Ti však zatím nic nezjistili. „Za jakých okolností k výbuchu došlo, proč k němu došlo a co ho způsobilo, je předmětem šetření. Nemůžeme poskytnout další informace,“ sdělila policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová. Policie pracuje s několika verzemi. Není vyloučeno, že mohlo jít o mstu nebo konkurenční boj.