Řádění nočního žháře v Karviné odnesla historická budova pošty

Karviná - Devět kontejnerů na odpad zapálil žhář, který v noci na dnešek řádil v Karviné. V jednom případě se oheň rozšířil i na vedle zaparkované auto a do budovy České pošty. Policisté zadrželi dvaačtyřicetiletého muže, jenž se k činům přiznal. Podle hasičů přesahuje způsobená škoda 1,2 milionu korun.

Proč muž kontejnery zapaloval, zatím není jasné. „Okolnosti případu dál zjišťujeme. Motiv muže ještě neznáme. Zadrženého podezříváme z poškozování cizí věci,“ řekl mluvčí karvinské policie Miroslav Kolátek. 

První požár plastového kontejneru na komunální odpad pachatel založil krátce po půlnoci ve Fryštátské ulici. Později se přesunul na Masarykovo náměstí, kde zapálil dva kontejnery. „Od těchto kontejnerů se požár rozšířil na poblíž zaparkované poštovní auto. To explodovalo a tlaková vlna rozbila okna v sousední budově. Oheň zasáhl i objekt pošty. Poničil fasádu budovy, okna a také vybavení dvou místností,“ vyjmenoval mluvčí hasičů Petr Kůdela. 

Tím ale řetěz nočních požárů neskončil. V brzkých ranních hodinách žhář zapálil ještě čtyři plastové kontejnery na papír, sklo a plasty v ulici U Studny, o chvíli později shořely dva kontejnery v ulici V Aleji.