Mladý řidič dostal smyk a srazil tři sestry

Praha - Tři ženy srazil pětadvacetiletý řidič v noci na dnešek v centru Prahy. Muž dostal smyk na tramvajových kolejích a vjel na chodník, po kterém ženy, jež jsou sestry, procházely. Všechny tři skončily se zraněními v nemocnici. Mladíkovi se nestalo nic, za ublížení na zdraví z nedbalosti mu ale hrozí až dva roky vězení.

Nehoda se stala asi hodinu po půlnoci na Masarykově nábřeží nedaleko Národního divadla. Podle policie mladý řidič nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky. „Když najel na koleje, dostal smyk a střetl se se svým chevroletem se třemi ženami, které procházely po chodníku,“ popsala nehodu policejní mluvčí Jana Rösslerová. 

Nejstarší ze sester ve věku 35 let utrpěla těžká zranění, 29letá lehká zranění a nejmladší 27letá vyvázla s pohmožděninami a odřeninami. Záchranáři všechny tři ženy okamžitě převezli do nemocnice. 

Muž je nyní podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, v případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Alkohol v krvi řidiče policisté při orientační zkoušce nezjistili.