V tramvaji v Modřanech byla mrtvá žena, policie hledá svědky vraždy

Praha – Policie hledá lidi, kteří ve čtvrtek kolem 9:55 cestovali tramvají 17 v jižní části Prahy mezi Palackého náměstím a Modřany. Kriminalisté by chtěli slyšet svědectví, která by je mohla přivést na stopu vraha čtyřiašedesátileté ženy, která byla nalezena v zadním voze tramvaje na zpáteční cestě z Modřan. Že byla žena skutečně zavražděna, potvrdila pitva.

Žena, která byla později nalezena mrtvá v tramvaji, podle kriminalistů nastoupila na Palackého náměstí kolem 9:55 do spoje číslo 17 a odjela směrem do Modřan. Přibližně o půl hodiny později, když se tramvaj vydala na cestu z modřanské konečné opačným směrem, byla mrtvá. „Žena byla objevena ve druhém voze tramvajové soupravy číslo 17 v zastávce U Libušského potoka v pražských Modřanech. Souprava v tu chvíli jela z konečné stanice Levského směrem do centra,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Jak ukázala pitva, ženu někdo zabil. Měla poranění na hlavě. „Podstatné je pro kriminalisty svědectví i od cestujících, kteří uvedenou tramvají jeli, ale nemuseli si ničeho podezřelého všimnout. Důležité je totiž zmapovat poslední hodiny života mrtvé ženy,“ upozornil mluvčí Daněk.

Policisté hledají svědky, kteří mohli ženu vidět nebo cestovali stejnou tramvají jako ona. Čtyřiašedesátiletá oběť vraždy byla štíhlá, vysoká 165 až 168 centimetrů. Měla krátké vlasy se zrzavým přelivem. Na sobě měla šedomodrý tříčtvrteční kabát ze šusťákoviny, tmavé kalhoty a tmavé boty. Na hlavě měla kšiltovou čepici černé barvy, přes rameno kabelku a v ruce kostkovanou tašku.