Sedm zraněných po havárii autobusu na Klatovsku

Klatovy - Na hlavním tahu mezi Klatovy a Železnou Rudou havaroval dnes ráno autobus téměř s padesáti cestujícími. Většina z nich byly děti, směřující na lyžařský kurz. Záchranky z místa odvezly pět lehce zraněných lidí včetně dvou dětí. Další dvě vážněji zraněné ženy transportoval vrtulník do plzeňské nemocnice v Lochotíně. Silnice byla několik hodin uzavřená.

Nehoda se stala asi pět kilometrů za místní částí obce Čachrov-Javorná ve směru na Železnou Rudu. Autobus zřejmě dostal na kluzké silnici smyk a jen několik kilometrů před cílem se převrátil na bok. Na místě v tu chvíli sněžilo. Řidič autobusu tvrdí, že zavadil o sypač, který místem projížděl. Hasiči tuto verzi ale vyvracejí.

„Autobus skončil na boku. Celkem v něm jelo 49 cestujících, dětí i dospělých. Dvě vážněji zraněné byly dospělé ženy. Z pěti lehce zraněných byli tři dospělí a dvě děti,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jan Koželuh. Zbývající děti byly z místa nehody převezeny náhradním autobusem na preventivní vyšetření do klatovské nemocnice, odkud si je vyzvedli jejich rodiče.

Silnici I. třídy mezi Javornou a Železnou Rudou policisté na několik hodin uzavřeli, od poledních hodin už je ale znovu průjezdná. Autobus zůstal po nehodě na boku, je ale mimo vozovku. „Autobus necháme na místě a vyprostí ho provozovatel,“ uvedl řídící důstojník krajských hasičů.