Žena nalezená v tramvaji v Modřanech byla zastřelena

Praha – Čtyřiašedesátiletá oběť vraždy, kterou našli minulý čtvrtek v tramvaji číslo 17 v pražských Modřanech, zemřela na následky střelné rány. Policisté stále pátrají po pachateli, prosí případné cestující, kteří jeli toutéž tramvají jako žena, aby je kontaktovali. Zveřejnili také fotografie ženy těsně před vraždou.

„Výzva směřuje ke každému, kdo jel ve čtvrtek v čase mezi 9:55 do 10:20 tramvají číslo 17 směrem do Modřan,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan, podle něhož může mít i na první pohled nezajímavá informace od cestujících „cenu zlata“. Pro kriminalisty představuje rekonstrukce posledních hodin života oběti klíčový moment vyšetřování.

Žena nastupovala ve čtvrtek zhruba 5 minut před desátou dopolední do tramvaje číslo 17 na Palackého náměstí a jela na konečnou zastávku Levského v Modřanech. Odtud tramvaj ve směru do centra vyjela v 10:24 a žena byla objevena ve druhém voze tramvajové soupravy v zastávce U Libušského potoka v Modřanech. O zraněné ženě, která je v bezvědomí a krvácí z hlavy, dostala policie informaci před jedenáctou.

Pitva prokázala cizí zavinění smrti. Na případu pracují kriminalisté 1. oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kteří se zabývají násilnou kriminalitou. Žena měřila 165 až 168 centimetrů, byla štíhlá, nosila krátce střižené vlasy se zrzavým přelivem. Oblečená byla do šedomodrého tříčtvrtečního kabátu ze šusťákoviny, tmavých kalhot a tmavých bot. Na hlavě měla černou kšiltovku, přes rameno kabelku a v ruce kostkovanou tašku.