Policie hledá svědka v případě zastřelené ženy z tramvaje

Praha - Po důležitém svědkovi, který by mohl pomoci objasnit vraždu ženy z tramvaje číslo 17, pátrají pražští policisté. Jedna z kamer ve vestibulu metra Karlovo náměstí zachytila muže v modré bundě, o němž se kriminalisté domnívají, že se ženou do tramvaje nastoupil.

Policisté muže, jehož fotografii zveřejnili, prosí, aby se přihlásil na lince 158. „Stejně tak prosíme každého, kdo tohoto muže zná, aby informace k jeho totožnosti předal co možná nejrychleji kriminalistům,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle policistů cestoval muž se ženou alespoň část cesty do Modřan. 

Kriminalisté stále hledají také další svědky, kteří se ženou tramvají jeli a zaznamenali jakoukoliv sebemenší okolnost, která jim byť zčásti přišla podivná. „Samozřejmě stále platí, že každému ze svědků zajistíme maximální anonymitu,“ dodal Hulan.

Čtyřiašedesátiletá žena byla nalezena minulý čtvrtek v Modřanech v tramvaji číslo 17 se zraněním na hlavě. Pitva určila, že zemřela vlivem cizího zavinění. Podle policejních informací žena nastoupila kolem 9:55 do tramvaje na Palackého náměstí a jela na konečnou zastávku Levského. Odtud tramvaj ve směru do centra vyjela v 10:24 a žena byla objevena ve druhém voze tramvajové soupravy v zastávce U Libušského potoka.