Noční požár na Zlínsku: škoda za deset milionů

Zlín – Oheň v noci zcela zničil budovu se zaparkovanými automobily v areálu bývalých Vlárských strojíren ve Slavičíně na Zlínsku. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět milionů korun na budově a na stejnou částku na vozidlech, uvedl Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Požár byl nahlášen necelou půlhodinu po půlnoci jako požár přístřešku se dvěma automobily. Hasiči však na místě zjistili, že se plameny rozšířily na zmíněnou budovu o rozměrech asi 30 krát 10 metrů. Povoláno bylo proto osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Později ovšem hasiči zjistili, že má budova se zaparkovanými auty propadlou střechu – hasit tak mohli pouze zvenku. 

Požár se podařilo lokalizovat asi 1,5 hodiny po ohlášení. Hasiči poté dohašovali skrytá ohniska, na místo byl povolán také vyšetřovatel i speciální policejní pes na vyhledávání pachových stop. „Pohyb na požářišti ale komplikuje zborcená konstrukce střechy a velké množství osobních vozidel uvnitř požárem zcela zničeného objektu,“ uvedl Žemlička s tím, že příčinu požáru hasiči nadále vyšetřují.