Pražské metro zkolabovalo, ve špičce nejezdilo odpoledne ani ráno

Praha – V době vrcholící ranní dopravní špičky nejezdilo pražské metro na lince C. Výluka byla mezi stanicemi Ládví a Florenc. Podle Dopravního podniku hl. m. Prahy, který podzemní dráhu provozuje, se porouchalo zabezpečovací zařízení. Událost se v posledních dvou dnech opakovala již podruhé – i v pondělí metro přestalo jezdit v době, kdy je nápor na dopravu největší.

Technická závada zastavila hned dvakrát během 24 hodin nejvytíženější linku pražského metra. „Provoz byl přerušen kvůli poruše zabezpečovacího zařízení ve stanici Nádraží Holešovice,“ uvedl mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl. Vždy podle něj selhaly souběžně oba technologické počítače. V pondělí selhala jejich datová propojka, přesnou příčinu úterního výpadku technici zatím neznají.

Opakování závady ale nebylo možné očekávat, zdůraznil mluvčí. Vzhledem k tomu, že se tak přesto stalo, dopravní podnik nyní fungování zabezpečení na Nádraží Holešovice pozorně sleduje a případnou další poruchu urychleně odstraní.

V pondělí odpoledne ani v úterý ráno nejezdilo mezi stanicemi Ládví a Florenc. Dopravní podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu. Oba výpadky trvaly zhruba tři čtvrtě hodiny. Odpolední začala před 16:00 a skončila v 16:45, ranní trvala mezi 7:20 a 8:00.