Policie dopadla dělníka, který přepadával benzinky

Třebíč/Brno – Policisté zadrželi 27letého stavebního dělníka ze Znojemska, kterého obvinili ze šesti loupežných přepadení na Třebíčsku a v Jihomoravském kraji. Muž skončil ve vazbě. Za loupeže mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. K činům jej přimělo to, že přišel o práci a potřeboval peníze na splátky dluhů, uvedl kriminalista Jaromír Novotný.

Na Třebíčsku se muž maskovaný kuklou s dýkou v ruce a oblečený do zelené mikiny s nápisem přelepeným papírem, aby bylo těžší jej vypátrat, poprvé objevil v Mohelně. Z tamní benzinky odešel s více než 30 tisíci korunami. Několik desítek tisíc korun si odnesl také z loupežných přepadení dalších čerpacích stanic v Ořechově, Oslavanech, Žabčicích a Rosicích na Brněnsku. Chtěl získat peníze i při přepadení benzinky v Dukovanech, ale tam neuspěl. „Dohnala jej k tomu jeho velká sociální tíseň. Za lup platil dluhy, které měl u bank a kamarádů,“ uvedl Novotný. 

Na objasnění případu spolupracovali třebíčští a brněnští kriminalisté. K dopadení nakonec přispěly záběry z bezpečnostních kamer, s jejichž pomocí se podařilo získat nejen popis muže, ale i jeho osobního auta. V něm byl nakonec zadržen při kontrole hlídkou v Mohelně na Třebíčsku. Podle mluvčího jihomoravské policie Bohumila Maláška se muž hned při prvním výslechu ke všem šesti loupežným přepadením přiznal.