V Olomouci vyhořel autosalon, oheň poničil technologie i auta

Olomouc – Škodu 8 až 12 milionů korun způsobil požár autosalonu v centru Olomouce. Hořela část střechy, oheň poškodil servis a technologickou část budovy i několik aut. Policisté případ šetří jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Autosalon v olomoucké ulici Kosmounautů naproti Právnické fakultě začal hořet před šestou ráno. Požár vypukl v místech nad autoservisem a technologickou místností. Na místo se sjelo zhruba 30 hasičů z pěti jednotek. Lokalizace jim trvala hodinu, ale definitivně požár zlikvidovali až více než po šesti hodinách práce – po poledni. „Nasadili jsme několik hasebných proudů, nicméně lepší účinek nastal až po příjezdu speciálního hasícícho zařízení Cobra,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Nepřístupná místa hasiči rozřezali a hasili menší ohniska.

Požár budovy, kde se prodávají nová auta, způsobil podle prvních odhadů škodu 8 až 12 milionů korun. „Požár poničil drahá auta, poničena byla lakovna, poškozeno je také vybavení autokarosárny i samotný objekt,“ popsal škody mluvčí Hošák. Dodal, že větší část vozů se podařilo včas vyvézt ven. Hasiči také zabránili přeskočení plamenů na sousední budovu.

Příčinu požáru začali zjišťovat policisté a hasičští vyšetřovatelé. „Požářiště ohledávali speciální chemici, psovodi a také technický ústav požární ochrany. Zajišťovali stopy nutné ke zjištění příčin a okolností vzniku požáru,“ řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková. Zástupkyně autoprodejce se k okolnostem požáru nechtěla vyjádřit. Policie zatím zahájila trestní řízení proti neznámému pachateli. Pokud najde viníka, za obecné ohrožení z nedbalosti může jít až na osm let do vězení.

Martina Tlachová o požáru olomouckého autosalonu (zdroj: ČT24)