Stanicí Ústí nad Orlicí vlaky projedou, zastaví až na malém nádraží

Ústí nad Orlicí – Komplikace v železniční dopravě čekají ty, kteří cestují do Ústí nad Orlicí. Od neděle 16. března totiž budou vlaky stanicí projíždět a zastaví až na zastávce Ústí nad Orlicí - město. Důvodem je přestavba důležitého dopravního uzlu. Cestující omezení čekají až do konce srpna. Mezi Ústím a Letohradem bude dlouhodobá výluka, vlaky budou nahrazeny autobusy.

Výjimkou budou přímé spěšné vlaky mezi Pardubicemi a Lichkovem, které Ústím nad Orlicí projedou a zastaví v Dolních Libchavách, kde bude přestup na náhradní autobusy do Ústí nad Orlicí - města. V době výluky budou České dráhy nabízet služby v zastávce Ústí nad Orlicí město, kam bude přesunuta například i mezinárodní pokladna.

V nejvytíženějších časech budou v pracovní dny mezi Letohradem a Chocní zavedeny tři páry přímých autobusových spojů, vždy s přestupem ve stanici Choceň na rychlíky a od rychlíků ve směru Pardubice – Praha. V úseku Choceň – Letohrad pojede nový osobní vlak s odjezdem z Chocně v 19:27.

Železniční uzel Ústí nad Orlicí již rok podstupuje rozsáhlou modernizaci za 872 milionů korun bez DPH. Po ní budou vlaky moci projíždět místem rychlostí až 160 kilometrů v hodině. Vznikne také nová výpravní budova. Stavba má skončit v březnu 2015.