V historickém centru Brna hořela střecha hotelu

Brno - Pět hasičských jednotek vyjelo k požáru střešní konstrukce na Zelném trhu v centru Brna. Plameny zachvátily bývalou budovu právnické fakulty, která dnes nabízí ubytovací služby. Oheň vznikl na půdě luxusního hotelu, hasiči se museli k ohnisku požáru prořezat mezi trámy. Podle prvních odhadů způsobily plameny škodu 900 tisíc korun.

Zatím z neznámých příčin vzplanula střecha luxusního hotelu v centru města. K žádným zraněním naštěstí nedošlo, podle hasičů ani nebylo nutné evakuovat všechny ubytované hosty. Plameny se rozšířily v neobydlené půdní části. „V prostoru nejsou sice obytné pokoje, nicméně voda se při hašení dostává i do místností pod požárem,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Z nejvyššího patra vynesli hasiči ve spolupráci se zaměstnanci hotelu část vybavení pokojů, například lustr za půl milionu korun či koberec za 250 tisíc. Oheň likvidovali zevnitř budovy i z výsuvného žebříku, rozsah škod není zatím znám. Aby se dostali k ohnisku požáru, museli rozebrat také část střešní krytiny. Lokalizovat plameny se hasičům podařilo před půl třetí odpoledne.

„Plameny vyšlehly mezi trámy,“ popsal napínavý zásah hasičský mluvčí. Podle prvních odhadů byl příčinou požáru odhozený nedopalek, který mohl na střeše hotelu doutnat i dva dny. Pachatel může být po vypátrání obviněn z nedbalostního poškozování cizí věci, popřípadě z obecného ohrožení.

Čtyřhvězdičkový hotel byl na Zelném trhu otevřený teprve nedávno. Patří k nejluxusnějším zařízením svého druhu v moravské metropoli. Před lety v budově sídlila právnická fakulta Masarykovy univerzity. Původne byla stavba vybudována pro Cyrilometodějskou záložnu.

No comment: Požár brněnského hotelu (záběry hasičů) (zdroj: ČT24)