Orlické penziony si vzal na mušku podvodník

Olešnice v Orlických horách - V Orlických horách řádí podvodník. Provozovatelům penzionů a chat nabízí za provizi zajištění klientů - školních lyžařských kurzů. Vybere peníze, žádné děti ale nakonec nedorazí. Policisté se s podobným případem v Královéhradeckém kraji setkali poprvé.

V Orlických horách řádí podvodník (zdroj: ČT24)

Majiteli chaty Čihalka v Olešnici způsobil podvodník škodu v řádech desítek tisíc. Za zajištění tří týdenních školních pobytů od něj vzal provizi tři tisíce korun. Chata ale zůstala prázdná, kvůli rezervacím musel provozovatel odmítat ostatní zájemce - a děti ve stanovený termín nepřijely. O smlouvách, které prostředník s majitelem uzavřel, ve školách nic nevěděli. Na zmar přišly také desítky porcí připraveného jídla, které kuchař musel vyhodit.

Případ teď řeší policie a obrací se na majitele dalších penzionů v regionu. „Uvítali bychom, pokud takové jednání v jiném rekreačním objektu majitelé zaznamenali, aby nám učinili oznámení. Je to důležité kvůli ochraně dalších provozovatelů,“ řekla policejní mluvčí Ivana Ježková.