V bance na Václavském náměstí nechal lupič funkční bombu, pyrotechnici ji zneškodnili

Praha - Bankovní pobočku ČSOB na Václavském náměstí v centru Prahy se dnes kolem 13:00 pokusil vyloupit muž. Neuspěl, na místě ale nechal kufr, o němž předtím řekl, že je v něm bomba. Policie proto budovu vyklidila a uzavřela Vodičkovu a Jindřišskou ulici, půl hodiny se auta a pěší nedostali ani do části Václavského náměstí. „Krátce po 15:00 byl provoz ve všech ulicích a na náměstí obnoven,“ řekla policejní mluvčí Hana Jeřábková. Pyrotechnici kufřík odvezli a později zjistili, že se v něm opravdu nacházela bomba.

V kufříku, který muž po neúspěšném pokusu o loupež zanechal v bance na Václavském náměstí v Praze, byl podle policie nástražný výbušný systém. Podle pyrotechniků byla bomba funkční.

Od půl třetí odpoledne policie uzavřela i část Václavského náměstí k pasáži Rokoko kvůli převozu podezřelého kufříku ke zkoumání. Dobu uzavírky náměstí pro pěší i automobily policejní mluvčí Hana Jeřábková odhadla na zhruba 20 minut.

Ve Vodičkově a Jindřišské ulici nejezdila auta ani tramvaje. „Čtyři tramvajové linky 3, 9, 14 a 24 byly v obou směrech odkloněny, metro linky A stanicí Můstek pouze projíždí,“ uvedl mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl. Na místě zasahovala více než desítka policejních vozů, hasiči a povoláni byli i pyrotechnici a psovodi. Banku evakuovali, obchody v jejím sousedství byly ale normálně v provozu.

Policisté dostali oznámení o přepadení banky krátce po 13:00. „Do jednoho z bankovních domů na Václavském náměstí přišel muž s koženým kufrem. Bankovní úřednici položil kufr na stůl a sdělil jí, že požaduje vydání větší finanční hotovosti a že v kufru má výbušninu,“ popsala incident Jeřábková. Úřednice prý lupiči řekla, že tolik peněz u sebe nemá, muž pak odešel.

Vydáno pod