Na D1 ráno havaroval kamion, na R10 bouralo sedm aut

Měřín/Březina – Dálnice D1 byla dnes ráno na Vysočině ve směru na Prahu přibližně dvě hodiny uzavřena. Na 135. kilometru havaroval rumunský kamion s mraženými kuřaty. Od 12:45 je místo průjezdné po krajnici a v pravých jízdních pruzích. Na namrzlé rychlostní silnici R10 se zase na 64. kilometru ve směru na Turnov stala hromadná nehoda sedmi aut. Komunikace byla uzavřena téměř čtyři hodiny, provoz byl obnoven v 10:45.

Při nehodě kamionu na dálnici D1 nebyl nikdo zraněn. Policisté odkláněli dopravu na 141. kilometru na sjezd Velké Meziříčí-západ, řidiči se vraceli na D1 na 134. kilometru exitem Měřín. Kamion, který vezl 20 tun mražených kuřat, jel původně směrem na Brno, pak ale přejel středová svodidla a vyboural se v protisměrné části dálnice. Havárie tedy komplikovala i dopravu směrem na Moravu. K nehodě došlo asi v půl šesté ráno.

Doprava je stále omezena v obou levých jízdních pruzích kvůli opravě středových svodidel. Podle krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové na nich budou silničáři pracovat asi do 15:30.

Havarovaný rumunský kamion na D1
Zdroj: Luboš Pavlíček/ČTK

Hromadná nehoda na R10 způsobila čtyřem lidem lehká zranění. Stala se kolem 07:00. „První vozidlo dostalo na namrzlé vozovce smyk, ostatní se snažila zabránit srážce, ale na kluzké vozovce to nebylo možné,“ sdělil policejní mluvčí. Řidiči museli mladoboleslavskou rychlostní silnici opustit na 57. kilometru na sjezdu směr Mnichovo Hradiště a vrátit se na 63. kilometru přes obec Březina.