Kancelářské sponky se při kontrole proměnily na nekolkovaný alkohol

Plzeň – Celníci ve středu při kontrole kamionu, který měl převážet kancelářské zařízení, objevili také 2 673 lahví alkoholu. Vůz směřoval po dálnici D5 z České republiky do Německa. Většina lahví nenesla kolek. Řidič z Belgie tvrdil, že neměl ponětí o skutečném nákladu v kamionu. Celníci nyní pátrají po původu černých lihovin.

„Podle přepravních dokladů měl kamion převážet kancelářské zařízení, jež skutečně bylo v zadní části kamionu naloženo. Při kontrole však celníci v přední části za kabinou našli velké dřevěné bedny plné lahví s alkoholem a volně ložené kartony lihovin, které byly přikryté fólií,“ uvedla mluvčí celního úřadu pro Plzeňský kraj Jitka Blahutová.

Celníci zajistili 2 095 lahví různých značek a 578 lahví vína. Únik na spotřební dani ze zajištěných lihovin činí 133 tisíc korun. Zajištěn byl i kamion, řidič žádné doklady k přepravě alkoholu nepředložil. Uvedl, že měl náklad dopravit z Prahy do Francie, co veze, prý netušil. Celní úřad pro Plzeňský kraj nyní čeká řízení, ve kterém rozhodne o propadnutí alkoholu a vozidla, stejně jako o doměření uniklé spotřební daně.

Kamion plný nekolkovaných lahví (zdroj: ČT24)