Favorit v protisměru narazil do dodávky, řidič zahynul

Slaný (Kladensko) – Na silnici I/7, která vede z Prahy do Chomutova, zemřel devětapadesátiletý muž, jehož auto se srazilo s dodávkou. Nehoda se stala severozápadně od Slaného, kde již komunikace nemá podobu rychlostní silnice, a tak musela být kvůli nehodě na tři hodiny obousměrně uzavřena. Potíže se vyskytly i na objízdné trase.

Tragická nehoda se stala na silnici I/7 mezi Slaným a Lotouší kolem půl třetí. Starší osobní auto, ve kterém cestoval devětapadesátiletý muž, vjelo do protisměru, kde se srazilo s dodávkou, v níž cestovali čtyři lidé. „Řidič favoritu na místě zemřel, všichni cestující z dodávky Renault Master jsou lehce zranění,“ uvedla mluvčí kladenských policistů Michaela Nováková. Zraněné převezla záchranná služba do nemocnic ve Slaném a Kladně.

Silnice byla severozápadně od Slaného téměř tři hodiny zcela uzavřena. Policie odkláněla dopravu na komunikaci třetí třídy přes obce Byseň a Lotouš. I na této silnici se ale stala havárie, když se pod kamionem objíždějícím uzavřenou státní silnici utrhla krajnice.