Půlmaraton ochromí Prahu od Smíchova po Holešovice

Praha – Lidé, kteří chtějí vyrazit do centra Prahy, mají smůlu. Kvůli půlmaratonu bude podstatná část středu města uzavřena autům i městské hromadné dopravě, a to většinou do 16 nebo 18 hodin. Běh ochromí město od úrovně Smíchova a Nuslí až po Holešovice a Karlín.

Dopravní uzavírky, které tradičně nastávají s maratonskými běhy v Praze, na některých místech platí již od pátečního odpoledne, většinou ale začnou až v průběhu sobotního dopoledne. Start a cíl bude na náměstí Jana Palacha, proto nejrozsáhlejší omezení proběhne na něm resp. v ulici 17. listopadu.

Po většinu dne nebude možné na trase závodu parkovat, zákaz vjezdu na vltavská nábřeží a do dalších ulic začne platit kolem 11. hodiny. Ulice se začnou opět otevírat, až závodníci odběhnou, podle předpokladu organizátorů by všichni měli být v cíli kolem 15. hodiny.

Odklonem budou mezi 11. a 14. hodinou jezdit také tramvaje, které obvykle jezdí místy, kudy se poběží. Výluka se dotkne linek 1, 3, 5, 7, 9, 10, 12, 14, 16, 17, 18, 22, 24, 25, náhradních linek X-3 a X-14 a také městských autobusů 176 a 207.

Jak omezí půlmaraton dopravu v Praze? (zdroj: ČT24)

Trasa závodu:

  • start: 12:00
  • ukončení závodu: 15:00

nám. Jana Palacha – Křižovnická – Smetanovo nábř. – Masarykovo nábř. – Rašínovo nábř. – Plavecká – Botičská – Na Slupi – Sekaninova – Jaromírova – Na Slupi – Svobodova – Rašínovo nábř. – Palackého most – Svornosti – Hořejší nábř. – Janáčkovo nábř. – most Legií – Smetanovo nábř. – Křižovnická – Mánesův most – nábř. Edvarda Beneše – nábř. Kpt. Jaroše – Bubenské nábř. – Komunardů – Jateční – Jankovcova – Libeňský most – Voctářova – Rohanské nábř. – nábř. Ludvíka Svobody – Dvořákovo nábř. – Čechův most – Kosárkovo nábř. – Mánesův most – nám. Jana Palacha

Vydáno pod