Nejlepší stránky města má znovu Most, z obcí Tisá

Hradec Králové - Cenu za nejlepší městské webové stránky letos znovu získal Most. Mezi obcemi zvítězila Tisá z Ústeckého kraje. Nejlepší elektronickou službou je mobilní aplikace Praha. Výsledky soutěže Zlatý erb dnes vyhlásili pořadatelé na 17. ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS), která se koná v Hradci Králové.

Na druhém místě mezi městy skončil web bruntálské radnice, na třetím místě byla Jihlava. Mezi obcemi skončily druhé Okříšky z kraje Vysočina a třetí Křižany z Libereckého kraje. Druhé místo v katergorii nejlepší elektronická služba vybojovala Jihlava za službu nazvanou Kam letí (naše) smetí a třetí příčku obsadil Cheb s interaktivní encyklopedií města.

Loni s webovými stránkami zvítězil Úštěk

Most vyhrál cenu za nejlepší webové stránky města naposledy v roce 2012. Loni ocenění Zlatý erb získal Úštěk, nejlepší obecní prezentaci měl Chuderov a nejlepší elektronickou službu Nové Město na Moravě se svým takzvaným klikacím rozpočtem.

Do letošního ročníku soutěže Zlatý erb se přihlásilo 414 měst a obcí, loni o 30 více. Cílem soutěže je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích.

Web obce Tisá
Zdroj: ČT24