Kamion v Plzni odbočoval a narazil do boku tramvaje

Plzeň – V centru Plzně se po poledni srazila tramvaj a kamion. Nehoda se stala v okolí rozestavěné budovy Nového divadla na Palackého náměstí. Řidič kamionu je vážně zraněný, hasiči ho museli z kabiny vozu vyprostit, nyní je v péči Fakultní nemocnice v Plzni. Zranění utrpěla také jedna cestující. Zhruba dvě hodiny trvalo vyproštění tramvaje, MHD zatím měla výluku.

Kamion narazil do tramvaje zprava a vážně ji poškodil – má vysypaná skla, jedna cestující utrpěla zranění. „Přímo od tramvajáka vím, že se tu snažil kamion otočit okolo ostrůvku, na poslední chvíli viděl tramvaj a snažil se strhnout řízení tak, aby bylo co nejméně zraněných, naneštěstí vzal ten sloup,“ uvedl jeden z přihlížejících. Policejní mluvčí Hana Štefflová však podotkla, že příčinou manévru kamionu mohla být také nevolnost řidiče.

Devětadvacetiletý muž, který seděl za volantem, utrpěl při nehodě vážné zranění. V tramvaji, do které kamion narazil, byla zraněna jedna žena. Souprava přitom byla plná. „Podle řidiče tramvaje v ní cestovalo kolem 80 osob,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Šestačtyřicetiletá cestující je poraněna lehce. Bez zranění vyvázl i řidič tramvaje.

Dvě hodiny po nehodě byla na tramvajové lince 2 výluka. Plzeňské městské dopravní podniky ji podle dopravně provozního ředitele Jiřího Ptáčka rozdělily na dvě části. Od 13:54 ale zase jezdí bez omezení.