Střelci z Krnova hrozí vazba, střílel kvůli parkovacímu místu

Krnov (Bruntálsko) – Po střelbě na zaparkovaná auta obvinili policisté muže z Krnova ze čtyř trestných činů. Kromě těch, které se týkají samotného poškození aut, jde také o nedovolené ozbrojování. U muže doma nalezla policie další zbraně a střelivo. Podle informací České televize byl střelec opilý, pálit do aut měl proto, že mezi nimi již nezbylo parkovací místo pro jeho vůz. Obviněnému muži hrozí vazba, za trestné činy, z nichž ho policie viní, by mohl skončit až na osm let ve vězení.

Čtyřiačtyřicetiletého muže zadržela ráno po střelbě policejní zásahová jednotka. Skončil v cele a státní zástupce navrhl, aby se z ní přestěhoval rovnou do vazební věznice. „Prostřednictvím státního zástupce jsme požádali soud, aby na muže uvalil vazbu,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Obyvatel Krnova, který údajně byl při střelbě opilý, čelí obvinění ze čtyř trestných činů – poškozování cizí věci, výtržnictví, obecného ohrožení a nedovoleného ozbrojování. Při prohlídce jeho bytu a sklepa nalezli policisté jednu krátkou a tři dlouhé zbraně a náboje. „Jednalo se převážně o lovecké zbraně,“ upřesnila mluvčí Vlčková. Policie neuvedla, proč začal muž po zaparkovaných autech střílet, podle informací ČT to bylo proto, že sám již nenašel parkovací místo.

Střelba probudila obyvatele Hřbitovní ulice v Krnově po jedné hodině v noci na úterý. Později se ukázalo, že střelec poškodil sedm stojících aut. Policisté muže zadrželi až ráno. „Na základě souhlasu státního zástupce se zadržením podezřelého policisté zásahové jednotky vnikli do prostoru, kde se čtyřiačtyřicetiletý muž zdržoval, zadrželi ho a předvedli na obvodní oddělení,“ upozornila Vlčková. Před zásahem policie evakuovala obyvatele bytů i žáky z nedaleké školy.