Požár statku na Šumpersku zabil dva muže

Šumperk - Dva muži zemřeli v noci na dnešek při požáru hospodářského objektu ve Štítech na Šumpersku. Požár zachvátil obytnou část stavení, škoda se vyšplhala na 1,1 milionu korun, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Hasiči oheň likvidovali až do ranních hodin. S plameny bojovalo šest hasičských jednotek včetně kolegů ze sousedního Pardubického kraje.

„Požár zasáhl statek a přilehlé hospodářské budovy ve tvaru U o rozměrech 40 krát 15 metrů. Když hasiči přijeli na místo, obytná část již byla zachvácena plameny. Uvnitř objektu byly nalezeny dvě osoby bez známek života,“ uvedla mluvčí hasičů.

V objektu se nacházela podle hasičů ještě jedna žena, která však vyvázla bez zranění. „Měla by být v pořádku, vzala si ji k sobě dcera,“ řekl starosta Štítů Jiří Vogel. Podotkl, že během požáru rodinný dům, který se u hospodářských stavení nacházel, zcela vyhořel. „Zůstaly z něho jen obvodové zdi. Zemřeli tam dva bratři,“ doplnil starosta.

Do Štítů se sjely profesionální jednotky z Pardubického kraje, Šumperka a Zábřehu a také dobrovolní hasiči. Příčina požáru je zatím v šetření.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)