Hlavní tah z Ústí na Lovosice uzavřela nehoda dvou kamionů a auta

Lovosicce - Na hlavním tahu z Ústí nad Labem do Lovosic havarovaly dva kamiony a jeden osobní vůz. Jeden z kamionů se při nehodě převrátil na bok. Silnice I/30, která slouží jako objízdná trasa za nedostavěný úsek dálnice D8, potom byla šest hodin uzavřená.

Nehoda blokovala silnici I/30 (zdroj: ČT24)

Nehoda se stala před devátou dopoledne u Dolních Zálezel. Podle mluvčího krajských hasičů Lukáše Marvana zůstal řidič osobního auta zaklíněný ve voze. „Hasiči jej vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě. Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby,“ doplnil Marvan. Zraněného muže převzala ve vážném stavu ústecká Masarykova nemocnice. „Zranění 52letého muže si vyžádá umístění na jednotce intenzivní péče,“ uvedl mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Silnice I/30 je jednou z objízdných tras nedokončené dálnice D8 přes České středohoří, denně po ní projede asi deset tisíc automobilů. Kvůli její uzavírce musely všechny na objízdné trasy na Teplicku a Litoměřicku, kde se tvořily dlouhé kolony. Na hlavní silnici policie obnovila provoz v 15:00.