S Velikonocemi tradičně zesílí provoz i policejní kontroly

Praha - S prodlouženým velikonočním víkendem policie i letos posílí hlídky na silnicích. Zaměří se především na alkohol a drogy za volantem. Řidiči kromě zesílených kontrol musí počítat i s hustší dopravou. Nejsilnější provoz se očekává během celého dneška a zítřejšího dopoledne. S komplikacemi se řidiči mohou setkat i při cestách za hranice, zejména v Rakousku a Německu, kde dopravu ovlivňují velikonoční prázdniny.

Dodržování povolené rychlosti i přítomnost alkoholu a drog za volantem kontroluje policie napříč Evropou. Bezpečnostně dopravní akce organizace TISPOL začala v pondělí a skončí v neděli. Silnější provoz se kromě dneška a soboty dopoledne očekává i během Velikonočního pondělí a v úterý ráno. Komplikace už způsobila například nehoda pěti aut na dálnici D1 nebo převrácený kamion na silnici R10 ve směru na Prahu. (Více ZDE).

S hůstým provozem počítejte i v Německu či Rakousku

V Německu musí řidiči počítat se zvýšeným provozem na dálnicích A1 až A9, kolony mohou stát i na A61, A81 nebo A93. Tradičně hustý provoz bude na obchvatu Mnichova a také na A95 mezi Mnichovem a Garmisch-Partenkirchenem. V Rakousku ÚAMK varuje řidiče před kolonami na Tauernské dálnici A10, Inntalské dálnici A12, silnici Fernpass B179 a Brennerské dálnici A13, na níž bude zvýšený provoz i v Itálii. V alpských zemích se silné dopravní zácpy očekávají také na všech silnicích vedoucích do zimních sportovních středisek. Na Slovensku se řidiči mohou zdržet na D1 a D3, v Polsku budou frekventované A4, S8 a silnice 1 a 44. Ve Švýcarsku hrozí kolony na A1 a A2 mezi Gotthardem a Chiassem.