Zrušení internátu v Liberci se nelíbí studentům ani městu

Liberecký kraj chce zrušit internát v centru města. Studenti proti tomu protestují – Domov mládeže je v centru, nabízí sportovní vyžití i vlastní jídelnu. Stěhovat by se měli už za dva měsíce. S rozhodnutím krajských radních nesouhlasí ani město Liberec. Internát chce zachovat, jak je.

Zrušení internátu v Liberci se nelíbí studentům ani městu (zdroj: ČT24)

Na tři sta studentů se má přestěhovat do dvou jiných internátů – jeden je rovněž v centru města, druhý pak na okraji. Radní Libereckého kraje Alena Losová (ZpLK) argumentuje tím, že studenti budou mít prostornější pokoje a lepší vybavení. „V životě bych si nedovolila je přestěhovat do horších podmínek,“ uvedla.

Liberecký kraj využívá k ubytování studentů celkem 18 objektů v celém kraji. Budovy, ve kterých Domov mládeže sídlí, patří Liberci a hejtmanství si je od města pronajímá.

Město je ochotno nemovitost kraji darovat. „Budu ráda, když tu Domov mládeže bude fungovat dál. Pro tyto nádherné budovy nemáme využití a jsem ochotna je kraji darovat,“ prohlásila primátorka města Martina Rosenbergová (ČSSD). Hejtmanství chce internát zavřít k 1. červnu, na jednání o případném převodu tak jsou jen dva měsíce.