Noční zásah v brněnském bytě odhalil sto litrů rozpouštědel

Brno/Blansko - Tři hasičské jednotky i s chemickou laboratoří z Tišnova zasahovaly v noci v brněnském bytě v ulici Hlinky. Přístroje odhalily výpary z rozpouštěděl, kvůli kterým muselo být evakuováno 18 obyvatel bytového domu. Část z nich přenocovala v náhradních prostorách, aby se dnes ráno vrátili domů.

„Obyvatelé bytů si stěžovali na zápach. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že v jednom z bytů je uskladněno větší množství těkavých látek. Odhadujeme, že to bylo zhruba sto litrů,“ vypočítal mluvčí hasičů Jan Dvořák. „Nájemníci mi volali z bytu, že cítí aceton, tak jsem zavolal hasiče. Ale nevím, odkud se to může šířit,“ přiznal jeden z majitelů bytů v ulici Hlinky, jehož nájemníci museli být evakuováni.

O půl desáté večer se do svých domovů mohli vrátit alespoň obyvatelé 3. patra, ostatní lidé nocovali v náhradních prostorách, které zajistil majitel domu. Přestože se jednalo o látky, které mohou sloužit i k výrobě drog, policie zatím vyvrátila, že by v bytě objevila varnu. Muži zákona aktuálně pátrají po nájemnících bytu, ze kterého výpary unikaly. Na zemi se pak našla rozsypaná rostlinná drť, podle policie ale nešlo o marihuanu. Další informace přinesou až laboratorní rozbory.

No comment: Noční zásah v ulici Hlinky (zdroj: ČT24)

Policie v Blansku odhalila varny pervitinu

Jednu varnu ale policisté přece jen odhalili - v úterý zadrželi blanenští kriminalisté jedenáct lidí, kteří se v Blansku věnovali výrobě pervitinu a dalších drog. Zázemí pro výrobu měli ve čtyřech bytech v různých částech města a v jednom rodinném domě. Mezi zadrženými byl i muž, který nenastoupil do výkonu trestu. Když pro něj muži zákona přišli, snažil se před nimi ukrýt do úložného prostoru postele. Nyní už si svůj trest odpykává ve vězení.

Ve dvou bytech policisté objevili kompletně vybavené varny pervitinu, sušenou marihuanu, ale také ukradené věci. Ve vazbě už jsou dva muži ve věku šestadvaceti a osmadvaceti let a také jedna třiadvacetiletá žena.