Lupič nechtěl do chládku, schoval se před policisty do mrazáku

Hranice (Přerovsko) – Mladík se v noci na pondělí vloupal do prodejny potravin v Hranicích na Přerovsku, když přijela policie na místo činu, ukryl se před nimi do mrazáku. V ledové skrýši ale nevydržel příliš dlouho, objevil ho totiž policejní pes Xaver. Podle policejní mluvčí Ireny Urbánkové chtěl mladík z prodejny ukrást cigarety, alkohol, ale i myš k počítači. Celkovou škodu jeho počínání vyčíslili policisté na více než 18 tisíc korun.

Hlídka přijela na hranické sídliště Hromůvka na popud místních lidí, kteří si všimli rozbité výkladní skříně. Kvůli podezření, že se pachatel stále nachází na místě, přivolala hlídka psovoda se psem. „Ti skutečně osobu podezřelou z tohoto protiprávního jednání vypátrali. Byla ukryta v mrazáku. Vyzvali ji, aby svůj úkryt opustila, což dobrovolně učinila,“ uvedla policejní mluvčí.

Mladíka z Hranicka policisté zadrželi a převezli na policejní služebnu, odkud ho poté propustili. Do prodejny vnikl rozbitou výkladní skříní a svou kořist si skládal do připraveného pytle. Šlo o několik krabiček cigaret, lahve s alkoholem, peníze, stravenky, elektronickou myš k počítači, nákupní košík a další drobnosti v celkové hodnotě 8 328 korun. Škoda na výkladní skříni přesáhla 10 tisíc korun. Mladík čelí podezření z krádeže a poškození cizí věci, kvůli věku mu hrozí poloviční trest.