Nešikovný strážník postřelil 3 kolegy jednou ranou

Praha - Strážníkovi pražské městské policie vystřelila při neopatrné manipulaci zbraň v ruce. Střela se odrazila od podlahy služebny a lehce zranila tři jeho kolegy. Případ vyšetřuje policie a kontrolní orgány městské policie.

„Neodbornou manipulací se zbraní jednoho ze strážníků na služebně v Praze 5 došlo k náhodnému výstřelu. Následkem odrazu střely od podlahy byli zraněni tři strážníci,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Incident se stal v neděli kolem půl sedmé v podvečer.

Zranění naštěstí nepatřila do kategorie těžkých či smrtelných - jeden strážník byl ošetřen záchrannou službou přímo na místě a další dva ošetřili v jedné z pražských nemocnic. Poté byli propuštěni do domácího ošetřování, byla jim také nabídnuta psychologická pomoc.

„Z prvotních výsledků šetření vyplývá, že došlo k zásadnímu porušení vnitřních předpisů týkajících se manipulace se zbraní u strážníka městské policie,“ dodala mluvčí k případu, kterým se zabývá policie. Jejich městští kolegové proto nechtějí případ více komentovat. Mluvčí Seifertová pouze podotkla, že neopatrný strážník může být za své jednání vyhozen.

Mluvčí pražských strážníků: Střela se odrazila od země (zdroj: ČT24)