Po nočním tahu inline hokejistů zůstalo 12 poškozených aut

Pardubice – Majitelé dvanácti aut zaparkovaných přes noc v Jindřišské a Hronovské ulici v Pardubicích našli ráno své vozy poničené vandaly. Policisté podezírají z činu část švédské reprezentace v inline hokeji, jež se účastní světového šampionátu, který v Pardubicích právě probíhá.

Pomačkané kapoty a utržená zrcátka mělo 12 aut (zdroj: ČT24)

Opilí vandalové v noci v centru Pardubic budili spící obyvatele a skákali po zaparkovaných autech, na kterých zůstaly promáčkané střechy a kapoty, ulámané stěrače i zrcátka a stopy po botách. Poškodili dvanáct vozidel, škodu policie vyčíslila na více než 340 tisíc korun. Kromě aut poškodili opilci také předzahrádku kavárny. Ráno se ukázalo, že výtržníky byli hráči švédské inline hokejové reprezentace. Hokejisté se při policejním výslechu přiznali. „Třem mladíkům ve zkráceném přípravném řízení sdělili kriminalisté podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová. Hráčům podle ní hrozí až dva roky vězení.

Vedení švédského týmu odmítlo k inicidentu cokoli říct, tiskový mluvčí šampionátu Radek Klier uvedl, že organizační výbor vyzval všechny týmy, „aby upozornily své hráče, že je potřeba chovat se vhodně“.

Spíše než „kaňka na prestižní události“ – jak noční incident označil náměstek pardubické primátorky František Brendl – ale zajímá majitele poničených aut, kdo jim zaplatí škodu. Členové švédovské reprezentace se tak do Česka možná brzy vrátí. Nikoliv však do hokejové arény, ale do soudní síně.